Monday, 24 December 2012

PERANAN SET SLIMMING UNTUK IBU MENYUSU


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
Harini saya nak share set slimming yg sesuai utk ibu menyusu malah membantu dalam penyusuan juga...bestkan!Kira 2 dalam satu jugak utk menyusu dan slim jugak...




Supplemen yang di cadangkan untuk ibu menyusu yang nak kurus ialah ESP , LECITHIN dan ALFAFA…Jom baca info kat bawah ye





ESP
Bagaimana ESP membantu menurunkan berat badan ?

Salah satu manfaat ESP ialah membantu menurunkan berat badan. Ini kerana ESP mempunyai Index Glisemik yang rendah. Apa pula Index Glisemik ni? Jom saya huraikan.   

Index Glisemik (GI)

Setiap makanan yang diambil akan ditukarkan kepada bentuk glukosa. Glukosa berfungsi membekalkan tenaga dan memberikan rasa kenyang. Tempoh tindakbalas pembebasan glukosa kedalm tubuh dikenali sebagai Glycemix Index (GI). Makanan yang membebaskan glukosa dengan lambat memiliki GI yang rendah manakala makanan yang membebaskan glukosa dengan kadar yang cepat mempunya GI yang tinggi.
Glisemik diukur seperti berikut: GI 70 dan ke atas (Tinggi) GI 56- 69 (Sederhana) GI 55 dan ke bawah (Rendah) Di barat, Glycemix Index (GI) telah menjadi salah satu cara yang popular untuk menurunkan berat badan. GI pada asalnya digunakan untuk membantu pengidap diabetes mengawal gula di dalam darah mereka. Secara teorinya, jika GI dapat membantu mengawal gula dalam darah, maka ia juga dapat membantu dalam pengurusan berat badan. BAGAIMANA?

Bagaimana GI membantu menurunkan berat badan.

Kesemua jenis karbohidrat membebaskan gula, namun, kadar pembebasan gula ini bergantung kepada jenis karbohidrat dan kandungan fiber di dalamnya. Segelas jus oren (GI Tinggi) contohnya membebaskan gula dengan lebih cepat berbanding semangkut oat (GI Rendah).  Rendah atau tingginya GI dalam sesuatu makanan bergantung kepada perbagai faktor seperti berikut, namun tidak terhad kepada:
 a) kuantiti makanan diambil 
 b) amaun dan jenis karbohidrat 
 c) cara makanan dimasak 
 d) suhu semasa makanan diproses dan lain2. 
Makanan yang mempunya GI yang rendah dapat membantu menurunkan berat badan.Memandangkan proses pembebasan gula mengambil masa yang lebih perlahan, maka ianya diserap oleh tubuh dengan lebih lambat membuatkan kita kenyang dengan lebih lama. Manakala makanan berglisemik tinggi lebih mudah diserap tubuh membuatkan kita lambat kenyang dan mudah lapar semula.


ESP mempunya GI 39 sahaja, maka tidak hairanlah ia membantu dalam pengurusan berat badan.jadi, jika anda berhasrat menurunkan berat badan namun asyik lapar aje walaupun baru aje makan, bolehlah cuba ESP ye. Sudah tentulah air kosong sebanyak 3 liter diperlukan sehari beserta dengan pengambilan pemecah lemak dan detox untuk membuang lemak2 berlebihan.

==========================================================




LECITHIN   
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Bagaimana lecithin membantu anda untuk kurus?
 
Ada yang bercerita apabila mereka mendapati badan makin mengembang akibat dari pengambilan makanan yang tidak seimbang. Namun bagi yang menyusu badan, tahukah anda, kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?

* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.
* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.
* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.
* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Maka selamatkah Lecitihin di ambil semasa penyusuan selain untuk pengambilan untuk mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah ya selamat diambil.

===========================================================


ALFALFA COMPLEX
Bagaimana Alfalfa membantu anda untuk kurus?
  1. Salah satu sumber makanan tetua di dunia. 
  2.  Mengandungi 8 enzim percernaan dalam kuantiti secukupnya dan membantu pencernaan     bagi kesemua tiga kelas makanan.
  3. Mengandungi10 vitamin,15 mineral,gentian dan amat kaya dengan protein
  4. Mencucu usus bagi membuang toksik
  5. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing koto
  6. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan.
  7. Melegakan sembelit
========================================================

Nak tahu  tak  apa lagi khasiat dan kebaikan yg ibu2 akan dapat kalau ambil set slimming ni? ibu2 bukan takat  dapat kurangkan berat badan tapi dapat juga:

#  Susu badan makin bertambah sebab esp & alfalfa adalah milkbooster 
#  Tiada lagi masalah keputihan
#  Menganjalkan semula payudara
#  Memantapkan semula punggung
#  Tiada lagi masalah resdung atau alahan
#  Strech marsk semasa hamil semakin pudar..
#  Merapatkan miss v
#  Tiada lagi bau badan
#  Tiada lagi tapak kaki merekah – rekah
#   Kulit semakin cantik
#   Bertenaga walaupun menyusukan anak

Amboi untung betul lah ibu2 yang ambil set slimming ni,macam2 keistimewaan dapat bagus utk penyusuan malah utk slimming pun membantu..rugi kalau tak cuba ni..yang tak menyusukan pun boleh juga kalau nak cuba.jom cepat order sekarang.

tq to azlin utk info ni credit



Ingin mencuba dan mencari produk Kesihatan Shaklee???Jom dapatkan melalui saya Pengedar Sah Shaklee Port Klang dan Shaklee Klang 

 
HUBUNGI

♥ SITI NUSRAT RAIHAN IDRIS
♥ Shaklee ID 852419
♥ ct_nusrat@yahoo.com / 017-2549388
♥ Free consultation for every purchase
♥LIKE Fanpage FB Babyqaireen Shoppe
♥FB: Raihan's Vita Shop (SILA ADD FRIEND DULU YE)♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Port Klang,Klang,Bukit Tinggi,Jalan kebun dan meluaskan jaringan area Teluk Panglima Garang

No comments :